• Authentieke speciaalzaken, prachtige omgeving, makkelijk bereikbaar

Bakkerij Kwakman

Jolanda Kwakman Bakkerij Kwakman

Altijd vers. Wint prijs na prijs

Bakker Kwakman is niet zomaar een winkel in Bussum. Het is een begrip in de regio. In Bussum, Gooise Meren en het Gooi. Al sinds 1996 gevestigd op het Rijtje in Bussum. “Ons brood is altijd vers, van 8.00 tot 18.00”, legt Jolanda Kwakman uit, “Dat is best een uitdaging, want een echt vers brood maken duurt ongeveer 3 uur”.

Klanten in de rij, maar zo kort mogelijk

Voor lekker brood staan klanten op zaterdag in de rij. “Maar die rij houden we ook kort, hoor”, stelt Jolanda gerust. De bakkerij is overigens een begrip voor haar saucijzen broodjes, volgens geheim familierecept gemaakt. Met het hazelnoot schuim gebak en de roomboter amandel staven maakt de bakker ook furore. “En de kerststolp wordt, net als onze speculaas, ook regelmatig bekroond”. Die gaan dan de hele wereld over. Over brood is Jolanda Kwakman duidelijk. “We doen alles in ons eigen bedrijf, geen halffabrikaten. Brood – tarwe, spelt, haver, glutenvrij, koolhydraat arm- moet lekker zijn, goed van smaak, stevig met een fijne beet. Dat betekent ook dat het niet te lang vers moet blijven, dus geen conserveermiddel”.

Veelgevraagd cateraar

Geen wonder dat Kwakman ook als cateraar veel gevraagd is. Waarom het Rijtje? “Het hier allemaal mooie speciaalzaken die met hun tijd meegaan. We voelen ons hier helemaal thuis. Dit is echt winkelen in Bussum, in het Gooi!”

035-6915567

Huizerweg 136

http://www.bakkerijkwakman.nl/